Блог на Васил Тошков

Добавките за WordPress, които използвам

Преди няколко дни прочетох в блога на Велян за неговата инициатива Ден на отворения блог. Не очаквах толкова бързо пинга да стигне до мен и да ми дойде реда да си призная какви разширения използвам за WordPress.

Днес гледам, че съм пингнат от колегите Огнян и

За съжаление или не, аз в този SEO блог използвам само четири добавки. Причините са две. От една страна вярвам на поговорката, че "колкото повече неща прави една джуджавка, толкова по-бъгава е тя" и държа нещата прости.

От друга страна WordPress поддрържа прекалено много възможности, като функционалност и е почти перфектно SEO оптимизирана. Допълнителни глезотийки си позволявам, само гогато имам сериозна нужда от тях.

Та, моите plugins, са:

Без шльокавица - Една перфектна добавка, която ме пази едновременно от СПАМ и от потребители, на които им липсват първите години в училище и не си знаят азбуката. За жалост не предпазва от руския СПАМ, поне засега.

All in One SEO Pack - От всичките възможности на това чудо използвам само две. Едната е да слага метатаг noindex,follow на страниците ми за тагове, архиви и подобни. Втората е заглавията ми в title тага да са равни с тези от публикациите.

DoFollow - Е, няма как. Отдавна осъзнах простотоята, наречена nofollow атрибут и се отказах от него завинаги. За тези, които не знаят, това чудо премахва nofollow атрибута от връзките в имената и съдържанието на коментарите.

Google XML Sitemaps - Много полезна джаджа. Прави карта на блога в XML формат. Оттам нататък картата се добавя в Google Webmaster Tools и всичко от блога е достъпно за индексиране. Приставката ping-ва търсачките и при промени.

Това са! Малко, но от сърце. За сега не са ми необходими повече. Между другото, в други блогове използвам Pagebar, Related Posts и Challenge. Като натрупам малко повече съдържание, може и тук да сложа Related Posts.

Щях да забравя, всички от секцията в дясно "Какво чета", да се чувстват ping-нати :)