Блог на Васил Тошков

Какво ново около мен и моята работа

Лятото е толкова мързелив период, че чак не ми идва музата да пиша за нещо смислено и тематично. Втората ми почивка на българското море явно ще се размине, защото ми се отвори много работа по SEO проекти. Но почивката ми в Турция през месец Септември е потвърдена и даже датата се знае - 21-ви. До тогава яко бачкане.

Не знам защо всички именно ЛЯТОТО се сещат да си правят сайтове или да си ги SEO оптимизират. Точно когато всичките ми приятели са се прибрали от чужбина и искам малко да разпусна. Не се оплаквам, важното е работа да има, но винаги се струпват всички наведнъж, а през останалото време скучая в спамене на лични проекти по социалните мрежи.

Преди около седмица направих добра сделка и купих блога dieti-otslabvane.blogspot.com за скромната сума от 32 лева. Оказа се доста добра сделка, имайки предвид статистиката, която до момента е генерирал Referring Links. Този блог за диети ще е перфектен сателит на Dieti.net и вече мощно го побутна в търсачките.

Днес пък придобих и hamali.wordpress.com - просто перфектен под-домейн, за който отдавна си мечтаех. Лесно ще се позиционира и ще се яви като сателит на Hamali.BG може би. Но е много трудно да се пише за хамали. Може да го направя артикъл директория по темата хамали ;) Който иска тематични реални връзки по темата "хамали" - да изпраща статии.

Напоследък се занимавах малко и с чудото Facebook, даже успях да изкопча и две реални връзки от там, съответно към Cloxy и към този SEO блог. Благодаря на всички, които ми следят блоговете там! Много сложно ми се вижда това чудо на социалните мрежи Facebook. А като гледам колко хора съм наспамил там и идват към моите сайтове, просто няма как да се спра.

Най-важният ми сериозен проект от поредицата за SEO, ще е за резервоари, бидони, пречиствателни станции и ще се намира на посочения адрес. Наистина много екзотичен коктейл от ниши, надявам се лесни за превземане. Поръчителят е компанията "Феникс Инверс", които са едно доста сериозно дружество с доста разнообразни дейности.

Това се сещам засега. Едва ли преди съм писал публикация с толкова много връзки вътре. Надявам се Гугъл да отчете поне част от тях. Скоро обещавам да се стегна и да понапиша някоя друга тематична и полезна статия за SEO. Стават интересни неща - Bing се сливат с Yahoo, Google ще пускат уж нова версия на ядрото на търсачката - Caffeine и подобни.