Блог на Васил Тошков

WebXpo 2010 - Лични впечатления и SEO

Вчера се върнах доста изморен от WebXpo в Пловдив и не можах да блогна на време за събитието. Отделно имах нерви с YouTube, които не искаха да ми качат едно клипче, защото било с 1-2 минути по-дълго от позволеното. Е, качиха го, но го изтриха след това. Сигурно им е много сложно да изрежат последните 1-2 минути, като толкова им пречат, но това е друга тема. Ето го и въпросното видео, качено за втори път:

Звукът е зле, но колегата го снима с фотоапарата ми, който все-пак не е камера. Отделно някои участници от публиката така и не разбраха как се включва микрофонът :) Видео е само 10 минути, като цялата дискусия е час и половина, даже малко пресрочихме времето в разгорещени дебати. В крайна сметка смятам, че защитихме професията си на SEO оптимизатори и нашата "наука". Панелната дискусия беше на абсурдната тема "SEO оптимизацията - реалност или измама".

Сега няколко думи за самото събитие. Определено тази година беше много по-развито от миналата и ми хареса много. Нямаше скука от началото до края, когато SuperHosting теглиха томбола и раздаваха награди, една от които беше лаптоп Acer. Общо взето прекарахме времето си на семинарната част в слушане на лекции. Ники Бачийски направи най-добрата презентация за мен на тема: "Бизнес с отворен код - мисията възможна". Убедих се още веднъж, че там е бъдещето :)

Мързи ме да пиша повече, така че ще приложа малко снимки:

1. Участниците на панелната дискусия за SEO. Отляво на дясно това са: Стефан Чорбанов, Велислав Петров, Васил Тошков и Калин Василев.
Участници на SEO панела

2. Аз и Калин Василев отговаряме на въпроси.
Васил Тошков и Калин Василев

3. Ники в ролята на опозиция :)
Ники Бачийски

4. Накрая всички се надявахме да приберем лаптопа, но неуспешно.