Блог на Васил Тошков

Инструмент за проверка на уникалност на текст

След добрите отзиви във форума, реших и тук да напиша за моето изобретение - инструмент, с който лесно се проверява дали даден текст е уникален или не. Тоест, дали даден текст вече е публикуван в Интернет или не. Мисля, че е излишно да казвам колко е важно уникалното съдържание за SEO и ползите от него. На мен лично по няколко пъти на ден ми се налага да проверявам дали дадено съдържание е уникално.

Инструментът се намира на адрес: unique.4tools.net

В лявата рамка има текстово поле, в което се въвежда текстът. Скриптът взима произволни параграфи от този текст с дължина "query size" и след филтриране ги търси в кавички в Google. При всяко натискане на бутона "check" се взима различен параграф от текста, който се подава на търсачката. Така с няколко клика се разбира дали даден текст е уникален или не.

За неразбралите: Ако при заявка с дължина около 50 символа, всеки път търсачката ви казва, че няма резултати и не виждате такива в предложените алтернативи, следователно текстът е уникален. Засега с дължина на заявката 50 символа системата работи добре, затова съм го оставил по подразбиране. Ако на някой му се налага, може да променя това число.

Еми, това е! Надявам се, че ще ви е полезно. Просто е цялото чудо, но върши много добра работа. Отдавна трябваше да го направя, но чак сега ми дойде музата как да стане. С него лесно може да проверявате и дали някой не ви краде съдържанието. Приемам всякакви съвети за доразвитие на инструмента. Най-сложното е филтрирането на заявката от специални знаци и подобни.