Блог на Васил Тошков

Защо да инвестираме в Twitter? – Интервю за Econ.bg

Суровият материал на последната тема с мое участие в Econ.bg. Защо сега е времето да си направите личен/бизнес профил в Twitter.

1. Трябва ли компаниите да имат профил в Twitter и защо?

Twitter е още един маркетингов канал, така че е препоръчително присъствието в него. Социалната мрежа бързо набира популярност и у нас, така че инвестицията в нея си заслужава. Съветът ми е да се поддържа корпоративен Twitter профил, без да се фокусираме само в него.

2. Какви предимства може да предложи Twitter на компаниите пред другите социални мрежи?

Предимството на Twitter е че информацията в него тече най-бързо в сравнение с другите социални мрежи. Това се дължи на простотата му и ограничените символи в постовете. Така при горещи събития потребителите се втурват първо в него. Ако дадена компания е в областта на събитието и предложи новина, може да се вдигне голям шум за кратко време.

3. Как фирмите трябва да поддържат профила си, за да бъде успешен?

Няма магическа формула. Просто бъдете ценен ресурс, като споделяте интересно авторско съдържание и новини от съответната ниша. Споделянето на снимки привлича много вниманието в Twitter в момента. Те се разгръщат и отличават от обикновените текстови статуси.

4. Правят ли ни социалните мрежи анти-социални?

Не мисля, че която и да е съвременна технология ни прави анти-социални. Светът се глобализира, хората не живеят вече в малки общности като предците ни. Социалните мрежи просто обслужват нуждата от определен тип комуникация, те не я създават.