Блог на Васил Тошков

SEO състезанието avtorentacar е към своя край

Неусетно измина почти половин година от старта на поредното Българско SEO състезание - avtorentacar. По мои сметки, краят на състезанието е 28 Февруари 2009 година. Ще използвам този пост с цел за последно да си сложа силна avtorentacar връзка към моето avtorentacar участие, от което съм много доволен.

Както повечето сигурно сте забелязали, аз изобщо не си дадох зор в това SEO състезание. Използвах го с цел да имам поле за някои експерименти, без които SEO не може да се прави. Научих каквото ми трябваше и за мен това е най-голямата полза, която може да се извлече от едно SEO състезание.

Стратегията ми беше да поставям avtorentacar връзки от всичките си български по-сериозни сайтове. Връзките натрупвах равномерно през тези малко повече от пет месеца. С тях трупах и съдържание, което не винаги беше тематично и не винаги уникално. Но това е по повод моите SEO експерименти, не е успешна стратегия.

Нямаше как в случая да се натрупват връзки от директории и каталози, защото никой не би приел avtorentacar кандидатури. Социалните мрежи също отпаднаха, защото едва ли много хора се интересуват от avtorentacar. Както и да е, това в повечето случаи са слаби връзки, които губят само ценно време.

Е, някои хора, особено в началото, нямаха мярка и започнаха да спамят всичко наред, което според мен им донесе повече негативи, отколкото позитиви. В същото време можеше да използват други, много по-ефективни SEO техники и да научат повече неща за SEO-то, отколкото за спам техниките.

SEO състезанията, освен че създават идеална среда за експерименти, помагат и на SEO-то да се прочуе като методика. Това е изключително важно за SEO-тата, които работим в България. Спонсорът също печели тематични връзки, като се надяваме участниците да не ги махнат след края на състезанието.

За момента съм някъде в ТОП10, може би 7-мо място за avtorentacar. Дълго време държах 6-та позиция, но е нормално конкуренцията в момента да е по-голяма. Ще използвам публикацията да линкна и avtorentacar участника, който се надявам да победи. Успех на всички и дано има още SEO състезания.