Блог на Васил Тошков

SEO конференция 2009 - моите впечатления

Точно се прибирам от първата в България SEO конференция. Впечатленията ми са много добри, даже страхотни. Организацията беше на много високо ниво, наистина задмина всичките ми очаквания. Лекциите - безкрайно полезни, особено лекцията "SEO за блогъри" от Оги. Изписах една страница с полезни неща, които не знаех или поне не съм опитвал до сега.

Руми чак се зачуди колко нещо съм изписал, но така е, в SEO-то винаги има какво да научиш, особено от лектори на такова високо ниво. Другите полезни лекции за мен, бяха лекциите на Марто, Кулинара, Geo и Мартин Попов. И от тях научих по нещо ново. Не можах да седна на отреденото ми място, защото бяхме с приятелката и просто нямаше как да стане.

За съжаление, не можах да се видя с адски много хора, с които планирах да се запозная на живо. Списъкът е дълъг, но на първо време се сещам за Атанас Янев (май го мярнах), Ивайло Иванов (имам да го черпя), Мартин Попов (супер много тичаше и не можах да го хвана), Манол Трендафилов и Апостол Апостолов (бъзикам се).

Успях за някакви части от секундата да се видя с Димитър Николов, Тодор Христов, Кулинара и Biks. С Калин Василев и Руми поне бяхме в една компания и успяхме да си поговорим. Повечето от организаторите, често казано, изглеждаха и в действителност бяха много изморени. Личеше си, че не са си доспали, за което напълно ги разбирам и ги оправдавам.

Трудно се организира нещо толкова мащабно, с некомерсиална цел и работа изцяло на доброволни начала. Въпреки всичко, успяха да се насочат към кръчмата след края на конференцията, което аз пропуснах. Просто ранното ставане и на мен не ми влияе добре, а и бях се уговорил с хора да се прибираме и не беше редно да се отмятам.

Следващата SEO вечеринка обаче няма да я изпусна! За самата SEO конференция - казвал съм го и сигурно ще се повторя, но трябва да сме адски благодарни на хората, които направиха това реалност и помагат на SEO да се развива в България. Много хора съм пропуснал да спомена - не се сърдете, 23:00 е и след ставане в 5:00 не съм много в час.

Успех на всички и да се надявам, да се видим на SEO конференция 2010 отново :)