Блог на Васил Тошков

Извърших малко подобрения по SEO блога

Неделя е и реших да обърна малко внимание на блога си. Днес не ми се работи по други проекти, а занимавката със SEO блога ми не мога да нарека работа. Не трябва и да се приема като работа, ако искам всичко да върви естествено. Направих няколко промени, като има и още много какво да се направи, но за сега нямам възможност.

Като за начало - оправих малко категориите. Бяха много разбъркани, тоест повечето постове нямаха подходящи категории или по default си стояха на категория "Други". Добавих една нова категория "Лични", в която смятам да пиша малко повече за нещата около мен и блогът да не се превръща само в набор от статии за SEO.

Оправих и малко коментарите - имаше един бъг, при който не можеше да се адресира всеки коментар при посочване от менюто за последни коментари. Като цяло темата на блога е много зле откъм HTML и чакам да излезе нова подходяща такава, за да я сменям. Засега ще бутам с тази, като са възможни бъгове и аномалии на някои места.

Друго... минах на FeedBurner. Беше трудно решение, но се реших покрай новината, че Google пускат Adsense за RSS емисии. Това за мен означаваше, че ще се налага манипулиране и филтриране на RSS на едно по-високо нова за в бъдеще. А въпросните реклами са добра идея да се печели от блог, без да се загрозява. Даже може и да пробвам :)

Това е за сега. Гледам другите минават на теми с три колони. При мен нещата винаги се случват малко по-бавно, не знам точно защо - обичам да съм сигурен в това, което правя. Това не мога да го определя дали е за добро или зло. Засега нямам интерес към подобни теми, но не се знае за в бъдеще какво ще ми хрумне и накъде ще тръгнат нещата.