Блог на Васил Тошков

Хората, които помогнаха на Referring Links

Инструментът Referring Links претърпя много промени от излизането си от Алфа версия. Общо взето, кодът на цялото ядро е сменен с цел оптимизация и оставяне на опции за бъдещи възможности. Потребителите до момента са 27. В предишния пост вече споменах част от тях. В този пост ще спомена и останалите, както и тези, които ми помогнаха най-много.

1. Dzver - Това е човекът, който ми направи най-голяма реклама. Той инсталира скрипта ми в Българската блог класация, като по този начин много хора разбраха за него. В момента имам сериозни посещения от там. Dzver пусна и собствен Widget, свързан с неговата класация.

2. Ico Think - Постави инструмента в четири големи сайта и написа статия за него. На всичкото отгоре е качил статията по социалните мрежи и ми направи огромна реклама, като сериозният трафик тепърва предстои.

3. Манол - Пръв се отзова и ми помогна да изчистя бъговете при старта на проекта. Постави го и в неговия avtorentacar блог.

4. Иво Иванов - Предложи напълно безплатно да ми направи дизайн за сайта. Сигурно ще приема, но трябва малко да се стабилизират нещата, за да се види от какви секции ще има нужда. Естествено, Иво ще си получи връзка за стореното, ако трябва на сила ;) Инсталира скрипта и в един прекрасен сайт за начинаещи фотомодели.

5.Георги Стойчев - Един от първите потребители на системата, чрез своя блог. Големият му жест беше, че пусна тема за джуджавката в блоговете на unix.com и от там ми идват чуждестранни посетители и потребители.

6. NullSoFt - Първият потребител на системата. Няма как да го забравя :)

Благодаря още на: Netsurfer, Павел, Сготви.com, Обяви.org, Смешни.com, Твоят.com, 7 секунди, darkstories.info, Mobiew...

Ако съм пропуснал някого, моля, да ме извини, нищо лично, просто много хора станаха.

Ето и някои подобрения по скрипта, които вече са факт:

1. Вече може да се банват сайтове по част от дума (адреса им), а не както беше преди, трябваше да се изпише целият адрес. Ако искате, примерно, да се оттървете от Google.bg/.com/.co.uk ... , просто баннете "google".

2. Промяната в броя на показваните сайтове и други бъдещи опции вече настъпва моментално, а не като преди, трябваше да се чака сайтът да получи следващ реферал.

3. Решен е проблемът с Refresh-ването на скрипта при преминаване от един сайт с инсталиран скрипт на друг. Проблемът се виждаше винаги при браузъра Opera. Фикснато е всичко на най-ниско ниво и подобни аномалии на практика е невъзможно повече да настъпят.

4. Подобрена е бързината на скрипта, като част от PHP кода се прехвърли на JavaScript и се минимизира броя на заявките към базата данни, и зависимостта между тях.

Това са общо взето новините. Този блог се превърна от SEO блог в Referring Links блог. Лошо няма - това ме вълнува в момента и за това пиша. А, щях да забравя - признаха ми го за дипломна работа. Това още повече ме задължава да продължавам работата по подобрения, оптимизация и нови опции.