Блог на Васил Тошков

Хакове за Referring Links widget

Referring Links набира все по-голяма популярност. Потребителите му до момента са към 300 сайта, 80% от които са гръцки. И въпреки многото заявки в секунда към сървъра, още успявам да съм на споделен хостинг. В тази статия ще споделя с читателите си няколко хака, които могат да са ви полезни. Повечето от тях не искам да ги знаят всички потребители ;)

1. Как да махнем търсачките от резултатите?

Започваме с нещо много просто и то е как в резултатния списък да няма търсачки. За целта просто трябва да баннем всички ключови думи на търсачки. Аз лично предпочитам да виждам колко хора идват от търсачките.

<script type="text/javascript">
var banned="google,yahoo,bing,search,feed,directory";
</script>
<script src="http://referringlinks.com/script.js" type="text/javascript"></script>

2. Как да махнем връзката "още препратки"?

Това вече си е хак, за който простосмъртните не знаят. Нямам особен интерес това да се премахва, защото никой няма да отива на страницата на инструмента. За целта се добавя предварително определен код в CSS стиловете на сайта.

li.more {display:none;}

3. Как да се показва точно един резултат?

Ако искате да да показвате само един резултат, тоест този, от който получавате най-много посетители, тогава изпълнявате точка две (премахвате бутона "още препратки") и използвате код с параметър на links=1.

<script type="text/javascript">
var links=1;
</script>
<script src="http://referringlinks.com/script.js" type="text/javascript"></script>

4. Как да направим списъкът да не се вижда?

Има потребители, които не искат да използват инструмента като widget, а просто като статистически такъв. За целта трябва просто да се скрие целият резултат, примерно чрез CSS и да се запомни адресът на статистиката.

<div style="display:none">
<script src="http://referringlinks.com/script.js" type="text/javascript"></script>
</div>

Може да искате списъкът да се вижда само на точно определена страница, но в същото време да се отчитат референциите към всички страници на сайта. За целта на всички страници добавяте скрития код, а на страницата, която е за референциите, добавяте стандартния такъв. На тази страница, примерно, може да направите и да се показват максималния брой връзки (20).