Блог на Васил Тошков

Молба за преразглеждане на сайт в Гугъл

Бях подал една молба преразглеждане на сайт в Гугъл, защото един домейн така и не искаше да се класира, а е .com и Exact Match. В последствие се оказа, че домейнът е имал предишен собственик, който го е оптимизирал със забранени техники. Но изглежда е алгоритмично и от Гугъл няма да могат да ми помогнат. Ето отговорът, който получих:

Уважаеми собственико или уеб администраторе на example.com, Получихме молба от собственик на сайт за преразглеждане на example.com за спазване на указанията на Google за уеб администратори.

Прегледахме сайта Ви и не намерихме ръчни действия от екипа ни за борба с нежеланото съдържание в мрежата, които може да се отразяват на класирането му в Google. Не е необходимо да подавате молба за преразглеждане за сайта си, защото всички проблеми с класирането, които може да имате, не са свързани с ръчно действие, предприето от този екип.

Разбира се, възможно е да има други проблеми със сайта Ви, които да се отразяват на класирането му. Компютрите на Google определят реда на резултатите от търсенето чрез поредица от формули, известни като алгоритми. Правим стотици промени в алгоритмите си за търсене всяка година и използваме над 200 различни критерия при класирането на страниците.

Тъй като алгоритмите ни и мрежата (включително Вашият сайт) се променят, може да настъпят известни колебания в класирането, докато правим актуализации, за да предоставим най-добрите резултати на потребителите си.

Ако претърпите промяна в класирането, за която подозирате, че може да е нещо повече от обикновена промяна на алгоритъма, има други неща, които бихте могли да проверите като възможни причини – например сериозна промяна в съдържанието на сайта, неговата система за управление на съдържанието или структурата на сървъра.

Например даден сайт може да не се класира добре, ако сървърът Ви спре да показва страници на Googlebot или ако сте променили URL адресите за голяма част от страниците му. В тази статия има списък с други потенциални причини сайтът Ви да не се представя добре в търсенето. Ако все още не можете да разрешите този проблем, моля, посетете Помощния форум за уеб администратори, за да получите съдействие.

Поздрави, Екипът на Google за качество на търсенето

Изводът е, че подаването на сайт за преразглеждане върши работа само ако сайтът е бил наказан с ръчна намеса. То това се чуваше отдавна, но сега се потвърди. При мен е алгоритмично и трябва да изчакам сайтът автоматично да се върне в резултатите. Ще пиша тук като има някакво движение по въпроса. Надявам се да е скоро.