Блог на Васил Тошков

Графикът на моя работен ден (по заявка)

Веселин и Радев много ме натискат с пингове да постна как протича един мой работен ден. Струва ми се, че и преди е имало такава инициатива, не помня точно къде, но не участвах. При мен работен ден е много относително понятие, тъй като аз работя, когато ми се работи и почивам, когато ми се почива. Пълна лудница с две думи.

Но, всеки ден ставам в 9:00 - по-рано просто не мога, хайде, понякога ставам и в 8:00. Но който стои до късно в Интернет, трябва и да си отспива, нали? Закусвам вафла corny или мюсли (фураж). Оттам нататък не се знае точно къде и с кой компютър ще съм (имам няколко), важното е да се добера до Интернет.

За разлика от гореспоменатите двама, аз не си проверявам позициите в Интернет. Много рядко го правя - мързи ме. Програмирам, оптимизирам, хващам домейни - все обичайните неща. Ако имам някоя лекция в университета - наминавам, там общо взето не пропускам нищо. Друго си е да имаш повод да се разкараш на някъде.

Може и с някой клиент да се срещна. Клиент е малко относително казано, но се срещам с разни хора, предимно в Пловдив, но вече и в Стара Загора. Да, забравих да спомена, че не се знае и в кой град ще съм. Общо взето работя може би 10% от времето ми определено от мен самия за работа. През останалото време слушам музика и мисля разни SEO щуротии и експерименти.

В 18:00 свършва работният ми ден. Тоест, оттам нататък вече не вдигам служебния телефон, колкото и да звъни. Сега се сещам, защо е толкова малко КПД-то ми, защото адски много отговарям на писма и на телефонни обаждания. Не че от цялата работа излиза нещо, но аз нали съм си учтив - отговарям. Напоследък вече си избирам на кого да отговарям по мой интерес.

В 19:00 се запътвам към фитнеса - единия апартамент в Стара Загора съм го направил на фитнес зала :) Около два часа продължава цялото потене, след което съм адски зареден с енергия за каквото и да е. Излизам с приятелката, с приятели или пак се залепям на компютъра, като на него предимно гледам научнопопулярни филми за вселената и подобни.

И тъй като статията заприлича повече на "Как протича един мой ден", трябва да спомена и че в целия този график има поне още 4 дупки за храна, протеинови шейкове и подобни. Трябва да се грижа за тялото си по всякакъв начин при това висене на компютъра толкова много време. Като цяло, винаги има какво да се прави, не скучая, но не ми и дотяга. Работата понякога продължава до късно вечерта.

Това е! Нищо интересно общо взето. Един добре подреден хаос :)