Блог на Васил Тошков

Премахване на негативните публикации от блога

Подобно на някои други блогъри и аз реших да премахна негативните публикации от блога си. Днес докато разглеждах картата на сайта си дадох сметка, че са станали прекалено много напоследък. В същото време в първата половина от публикациите нямаше нито една негативна (първите 2-3 години на блога).

Позитивно мислене

От днес от блога изчезват всички статии за СПАМ и КЗП. Те бяха най-много и вече не са актуални, в смисъл, повече биха объркали някой, отколкото да го информират как да си търси правата там. А и на сайта на КЗП вече има описана всичката необходима информация как се подава жалба.

От сайта изчезват и всички статии против Мтел и Виваком. Просто и те не са актуални вече, защото процедурите по прекратяване на договор са се променили с годините и отново може да заблудят някого. А и честно казано конкретно Виваком се извиниха в последствие подобаващо.

От блога се премахват и статиите за Автосервиз Петков. За него не искам нищо да ми напомня, а вече има 4-5 по-актуални истории в Интернет от моята :) Премахват се и още няколко публикации против други продукти и услуги, някои от тях дори не съществуват вече (защо ли?).

Човек ако иска да се развива, трябва да бъде позитивен. А и с новите правила на Гугъл качеството се цени повече от количеството. Всички премахнати статии имаха по-малко от 5 посещения месечно всяка, само две от търсачки средно. Изводът за мен е, че хората не ги интересуват особено подобни негативни неща.

За напред ще се постарая в блога да има само позитивни и полезни материали. Всички премахнати статии ще пренасочват към тази, а и ще стане добър SEO експеримент :)

Допълнение: Системата за коментари е решила, че щом всички негативни статии пренасочват към тази, да пренасочи и коментарите. Резултатът е над 300 напълно нерелевантни коментара под тази публикация. Но пък е интересно и няма да ги трия.