Блог на Васил Тошков

Налегнала ме е творческа криза

Нещо последните дни ми се е загубило вдъхновението. Сигурно някаква пролетна умора ме е налегнала. Не ми идва определена тема по която да пиша, затова ще се опитам да документирам хаоса в главата ми. Креативният пишеше някакви съвети какво да правим в ситуация на творческа криза. Трябва да се напъна и да ги прочета отново, че съм ги позабравил.

Успях да завърша програмирането на новия дизайн на Hamali.BG. Бях го оставил като второстепенна задача, защото не е много свързано със SEO-то. Тежеше ми и трябваше да завърша тази работа, защото бях обещал, а и колегите хамали са ми симпатични. Станал съм много добър в рязането на сайтове (колегите го казват), а ми доставя и удоволствие.

Един дизайн го нарязвам за 1-3 часа, което е прекалено малко време, а заплащането до колкото съм чувал на подобен вид дейност започва от 150-200 лева на страница. Ако SEO-то умре ще знам на къде да се насоча :) Следващата ми цел е да напредна малко и с програмирането на PHP и най-вече комбинацията му с MySQL база данни. Имам познания и в двете, но на любителско ниво.

Преди няколко дни видях в книжарницата една много привлекателна и нова книга за PHP. След като ми остане време да прочета 2 книги, които съм си купил и още не съм ги дочел, ще се захвана и с тази. Проблемът е, че от университета постоянно ме занимават с глупости и най-вече великия език Java, който нещо не ми е присърце, въпреки че и него се наложи да науча.

Нещо много полезно - не съм много навътре с ping-овете на WordPress, но е факт първата българска ping услуга. С няколко думи: добавя се адресът http://rpc.pingnime.com/ във Settings -> Writing -> Update Services на системата WordPress и ботовете по най-бързия начин научават, че има нещо ново, публикувано в съответния блог. Сложил съм го на българските си блогове.

По-подробно по темата: WordPress ping. Невероятна е скоростта, с която се развиват блоговете и изобщо социалните мрежи у нас и по света. Толкова нови услуги се появяват, че не мога да схвана идеята на повечето от тях поне месец след излизането им. Трудно е човек да си представи Интернет след 10 години... :)