Блог на Васил Тошков

Новите проекти на Cloxy

Напоследък нямам много свободно време да провеждам изследвания покай SEO-то и ще пиша за това с какво се занимавам или по-точно какво оптимизирам. Има оживление в последните дни покрай търсенето на SEO услуги - пощата ми буквално прелива.

Новината на седмицата е, че най-накрая успях да продам сайта за къртачни услуги Kyrti.com. По-точно го дадох под наем за 200 лева месечно. Хората си платиха и за дизайн и изграждане на професионален фирмен сайт. Стабилни предприемачи, с които се радвам, че работя.

Сега съм сигурен, че ще плъзне модата да се правят подобен род сайтове със SEO оптимизация, за да се продават след това. Много хора ме копират в много отношения и грешат, че ако това беше доходоносен бизнес щях да пиша така свободно за него.

Истината е, че това с кърти беше пълна случайност и по-точно го направих напук на хората, които ми го пробутаха. Никога не бих седнал да се занимавам с подобен род дейност иначе. В случая плюс е името на домейна и сайтовете в подобни ниши, с които си партнирам.

Без тези и други фактори оптимизацията на сайта става много сложна процедура от регистрация и оптимизация, която излиза скъпо и не се знае дали ще си избие изобщо някога разходите. Не че кърти.ком няма връзки, но се бута главно от 2-3 големи сайта.

Започвам работа (SEO) и по два големи Интернет магазина, като там вече конкуренцията е по-голяма. Хубавото е, че сайтовете поне са стари и имат някакви мижави позиции. Мразя да започвам да работя новорегистрирани домейни.

Започвам обаче работа и по един такъв (новорегистриран) сайт, по-точно за транспортни услуги и международен транспорт. Хубавото на новите сайтове, е че колкото и да искам не мога да бързам в SEO-то, защото ще си "изгърмя патроните" рано-рано.

Всичките проекти се изграждат с партньорства и плащането не е еднократно. Цените за начална оптимизация в случаите не са модерните напоследък 200 лева, а много повече. Хората ще започнат да се сещат колко струва SEO-то, но късно.

С един партньор предстои да пуснем още 4-5 сайта тези дни в различни ниши, но за тях е рано да говоря, защото мразим да ми крадат идеите и домейните :) Та работа колкото искаш, затова може да липсвам известно време от блогосферата.

И накрая искам да споделя с Вас най-новия портал за WordPress в България . Пожелавам на колегите успех в полезното начинание. Аз лично станах голям фен на системата и съвсем скоро (когато натрупам достатъчно опит) ще пусна и такава категория в блога.