Блог на Васил Тошков

Прехвърляне на SEO блога към toshkov.com

.com

Блогът се мести от адрес www.toshkov.info на адрес toshkov.com и са възможни проблеми с достъпа до него, докато приключи прехвърлянето. Отдавна държа com-а и днес след кратка консултация с Оги, реших да мина на по-стабилен домейн. Това беше последният ми домейн в областта .info, който не беше прехвърлен към еквивалента си в .com . Крайно време беше и това да стане.

Info домейните са евтини и понякога правят проблем при класиране в търсачките. Точно с този блог не съм имал проблеми, но не знам какво ще е бъдещето, така че нека да е .com . А и днес бяхме свидетели как Гугъл деиндексира всички домейни от областта .co.cc заради СПАМ. Info домейните също са спамърски и е възможно да се ползват с по-малко доверие.

Следващата ми цел в тази посока е да се отърва от WordPress. За няколко години от 30 инсталации съм ги ограничил на 3-4. Този блог също още се влачи върху WordPress, няма да е за дълго. Имам 2 сайта, на които WordPress ще остане, примерно директорията за статии Axeny, защото системата осигурява удобни права на потребителите, които публикуват там. Но всичко друго отива на Cloxy CMS.

Наскоро успях успешно да прехвърля и Remonti.info на ремонти.com. За по-малко от 24 часа всичко се беше прехвърлило, заедно със SERP. Надявам се и този път прехвърлянето да приключи бързо и безаварийно. Тук публикациите и връзките са малко повече, така че ще се получи интересно.

В SEO блога на Cloxy съм писал подробно за прехвърляне на сайт на нов домейн.