Блог на Васил Тошков

Да блогна и аз за seocontest2008

Щом четете този блог, значи няма как да сте пропуснали новината, че българската SEO общност ще участва сплотено в SEO състезанието на списание UKWebmasterWorld за ключова дума seocontest2008. Естествено, че и аз ще подкрепя екипа и държавата си с каквото мога, но предпочитам да не е сега, а след 1-2 седмици.

Много народ се хвърли в начинанието, а домейнът ни е нов и можем да бъдем наказани за това. Вдига се много шум, което е нормално, но до края на състезанието има много време и именно в края ще ни е необходим целият този шум и връзки. Сега е достатъчно малко. Състезанието за seocontest2008 така или иначе буди интерес у много хора - имаме огромен шанс да спечелим според мен.

Бях забравил да спомена - ние участваме с тази seocontest2008 страница. Естествено блог на WordPress основа, в който знаещите английски от тима ще публикуват великите си мисли. Важното е да има движение... и думата seocontest2008 разбира се. За момента се справяме добре при положение, че най-големите играчи не са "стреляли" още ;)

Аз ще сложа връзки с anchor текст seocontest2008 от този блог, от Cloxy и от няколко фирмени сайтове за услуги като Kyrti.com, Hamali.BG и други, които може и да не споменавам, за да не правя реклама и излишен шум. Като казах anchor текст, не е добра стратегия той да е еднакъв навсякъде. Някак си е неестествено. Затова ще добавям по една-две думи преди и/или след фразата seocontest2008.

Всички желаещи са поканени да участват или по-точно да помогнат във взаимното ни участие. Не е нужно да си SEO, за да помогнеш - достатъчно е администраторите на големи сайтове с много съдържание да ни ударят рамо с по една връзка и сме спечелили. Разбира се - почерпката им е в кърпа вързана.

Между другото - наградата е само 1000$, което е крайно малко, но да се надяваме ще стигнат за по биричка на участниците. Аз отдавна предлагах да излезем всички на международно състезание, но SEO-тата предпочетоха да се съревновават помежду си. Лошо няма, но аз лично не виждам къде е печалбата и смисъла от това.

Сега е друго и честно казано много се вълнувам. Идеята... фактът, че всички се борим заедно... абе зарибявка си е. Ако сме единни ще успеем: "Съединението прави силата" - това е мотото на нашето участие в seocontest2008. Надявам се това да стане мото и на цялото seocontest2008 състезание. Успех приятели!