Блог на Васил Тошков

Преместване в София

Измина към един месец, откакто с приятелката ми се преместихме да живеем и работим в София. Отдавна планирана промяна, която беше крайно време да осъществим. Имахме малки забавяния спрямо предварителния план, но накрая всичко мина нормално. В тази публикация ще говоря за тази промяна, впечатленията ми от град София и такива неща.

Това преместване нямаше как да се осъществи без приятелите ми от Hamali.BG, които ни намериха и страхотна квартира на страхотно място и на още по-страхотна цена. Ще използвам възможността да благодаря за пореден път и на Огнян Младенов от SEOM, той си знае защо.

Първите ми впечатления от София са много добри. Тъй като живеем много близо до Южен Парк, още първия ден отидохме там на разходка и направихме страхотни снимки. Ние като цяло сме късметлии и живеем в район, заобиколен със зеленина. Въздухът конкретно тук е чист. Ето и малко снимки от Picasa:

Цените на хранителните продукти и стоки от първа необходимост в София, по мои впечатления, са по-ниски спрямо всички градове, в които съм бил до сега. Да не говорим за Стара Загора, където не можеш да си купиш хляб под 1.20 лева. Или Варна, която няма да коментирам. Не случайно София е избран за най-добър град за живеене.

Лято е, София е празна и още не мога да усетя пренаселването. Е, вече успях веднъж да попадна в задръстване на Орлов мост, където колата ми почти прегря, но аз си бях виновен, че минах оттам. Единственото нещо, което не ми харесва в София са огромното количество бездомни кучета. Просто са прекалено много, а хората сякаш са свикнали и не им прави впечатление.

Шест години живях в Пловдив покрай образованието си. Оставихме там много приятели, познати и клиенти. Преместването обаче беше неизбежно. Със сигурност тук в София ще завържем нови приятелства и бизнес взаимоотношения. Промените са хубаво нещо и аз лично не мога да живея без тях.

Успоредно с преместването в София, местих и този блог на нов домейн и нова система. Всичко се прехвърли успешно, като процесът още не е съвсем завършен. Прехвърли се SERP, сега чакам Site Links и PageRank.