Блог на Васил Тошков

Пореден Google PageRank Update

Днес вече напълно окончателно може да се потвърди, че има пълен Google PageRank Update. Отбелязвам повишения на ранга на мои и партньорски проекти. Този SEO блог вече е с очаквания от мен PageRank 4, дай боже на другия ъпдейт да е 5, колкото вече е на Огнян :) За сега това ме устройва, още повече, че блогът е само на няколко месеца, а и стойностите от ъпдейта са малко стари, според последни данни.

Блогът ми за видео клипове axiny.com по чудо успя да върже ранг 3, което е неочаквано за мен, защото нямам никакви връзки към него. Директорията за статии Axeny пък си запази ранг 4, въпреки че загуби стотици, дори хиляди връзки, откакто прекратих услугата за Google PageRank визуализация на него. Странното е, че в момента още е на първо място за фразата "Google PageRank" в google.bg и в ТОП 5 при търсене на "google".

Благодарение на това последното, в момента сайтът има невероятните 350 уникални посещения на ден, като се има предвид, че когато работеше, правеше между 60 и 100. Естествено, влизанията са по думата "google", която се оказва, че доста хора търсят. Имам обяснение за всичко това, което заслужава отделна статия. Някои сигурно ще се сетят защо се получава тази аномалия ;)

Изненадите не спират до тук. Един мой домейн deony.com без връзки към него, без редиректи и без други номера е получил PageRank 5. Преди месец бях лепнал на него 10,000 страници уникално съдържание, което ми беше попаднало на разнородни теми. Google така и не пожела да го индексира и го махнах. Само това съдържание ми остава като разумна причина за високия ранг.

В момента на домейна разработвам един проект за Image Hosting, зададен ми от университета. Сайтът още е в много начален стадий на развитие по новото си предназначение, защото нещо ме мързи напоследък. И да го завърша, не смятам да се занимавам с тази тематика и ако някой иска сайта с домейна - ще му ги дам. Така или иначе името изтича след 2 месеца.

Сайтовете ми са станали прекалено много, за да ги линкна от тук с новия им ранг. Затова ще изброя накратко най-значимите от тях. Cloxy си остава с най-високия до момента за мен ранг 5. Сайтът за Kyrti.com, който ми стана много любим, вече е с ранг 4, колкото получи и на частичния ъпдейт. И накрая един мой домейн за Pochistvane.com, който скоро ще пусна под наем, вече е с ранг 3, но Google SandBox не му прости :)

Пожелавам успех на всички на поредния Google PageRank ъпдейт. Да се похвалите, ако сте хванали някаква по-приемлива стойност :)