Блог на Васил Тошков

Вече съм работил и като хамалин

Днес фирмата за преместване и транспортни услуги Hamali.BG извърши преместване на скъп хладилник за човешки органи от София до известна болница в Стара Загора. За работата бяха нужни четирима човека, но камионите, с които работи фирмата, имат само три седалки отпред. За да не се ангажират да изпращат четвърти човек с отделен транспорт, се съгласих да отида да ударя едно рамо.

Хладилникът наистина беше голям - 350 килограма и работата беше отговорна, защото е скъпа, животоспасяваща техника. Трябваше да се свали от камиона, да се свали след това по 10-на стъпала стълби, да се пренесе на 30-40 метра и да се качи отново по 10-на стъпала стълби. До тук вече сме в болницата, където трябва да се докара до съответното отделение. Звучи сложно, нали?

Аз в първия момент не вярвах, че само 4-ма човека можем да свършим всичко това. Да се качваш и слизаш по стръмни стълби с 350 килограмов хладилник, не е лека задача. Хамалите обаче имаха доста екипировка, екипираха ме, инструктираха ме и за 10-20 минути свършихме работата. Научих доста техники за пренасяне на големи предмети, които някога могат и да са ми от полза :)

За труда ми, разбира се, ми платиха и то доста добре, колкото и да се мъчих да им откажа. Хамалите останаха доволни от мен и ме поканиха когато поискам, да работя за тях. Имам нужните качества - от време на време тренирам в личния си мини фитнес. Ако някога го закъсам, ще си имам сигурна работа ;) И въпреки това тежестта ми се стори голяма, просто още нямам достатъчно тренинг.

Вече спокойно мога да казвам, че съм работил като хамалин. Откачалото момчетата не бяха информирани кой съм и ме помислиха за локален хамалин под наем, като ме изкомандваха направо да се захващам на работа. Сигурно и на външен вид го докарвам :) За конкуренцията при хамалите - дръжте се, вече съм много навътре в играта :) Трябваше да си взема фотоапарата, да направя снимки, но не беше удобно.