Блог на Васил Тошков

Сесия, Linux и в очакване на WordPress 2.7

Напоследък се по загубих малко - няма как - сесията във ФМИ е безпощадна. Като за последна година гледам да съм колкото се може по-изряден, че да си завърша на време. Добре че приятелката ми помага. Още се чудя накъде ще се продължава след това - работа, още учене или и двете. Най-вероятно третото :)

Както вече бях писал - опитвам се изцяло да минавам на Linux или по-точно Kubuntu. Преходът не е лесен, но не е и чак толкова труден. В момента пиша публикацията под Linux ;) Единствено ме дразни един гаден бъг със scroll-барите и формите под Firefox.

Оказа се, че Firefox е най-бъгавото нещо, което можеш да си сложиш в KDE среда. Не го очаквах - наистина. Много приятно съм изненадан от Opera, които имат версии за всяка дистрибуция с автоматично инсталиране. Браузърът се държи супер стабилно. Само да имаше повече добавки...

Питате се защо така се мъча с тези Linux-ки истории? В университета научих едно - най-добре да нямаш нищо общо с Microsoft и техните творения. Поне аз се нагледах на такива бъгове, чудеса и "улеснения на потребителите", че бягам колкото мога. Всичко това след предаване на няколко проекта по .NET. Нищо лично - просто на мен не ми допадат техните виждания.

И по третата тема - WordPress 2.7 - едно птиче ми каза, че в средата на тази седмица ще е вече факт. Аз лично нямам търпение да го сложа навсякъде и да се приключи с досадните ъпдейти на ръка всеки месец. Сложих beta-та вече на англоезичните си блогове. От нея автоматично можело да се ъпдейтне до Final.

За българските ми блогове, включително този SEO блог, ще изчакам Ники да пусне версия на български, преведена до край. Автоматичния ъпдейт го пробвах и вече работи. Преди ми даваше грешка. Новият им дизайн на панела е много по удобен и слава богу - могат да се махат новините от административния им блог.