Блог на Васил Тошков

Промени във вида и услугите на Cloxy

Стана традиция дизайнът на Cloxy да се променя в началото на всяка година. От 2005-та до сега, всяка година сайтът е имал различен дизайн. Трябва да пусна снимки :) Тази година той е по-добър от всякога, дано до другата година не ми омръзне отново. Освен дизайнът и услугите на сайта коренно се променят.

Като за начало - сайтът вече предлага по-скоро изработка на SEO оптимизирани сайтове, отколкото SEO. Просто ми писна от запитвания от рода: "Имам сайт example.com. Искам да е номер едно, като напиша rent a car в Google. Колко ще струва?". Дори да им отговориш, няма смисъл.

Няма смисъл, защото това писмо са го пратили на абсолютно всички, които се занимават със SEO в тази държава и все-някой ще им каже ниска цена и ще им гарантира първото място. А аз и да им обяснявам, че не е толкова евтино и толкова лесно - по-скоро ме мислят, че ги лъжа нещо.

Затова, както беше и преди - пакети. Но тъй като SEO-то не може да се продава на пакет, пакетите са по-скоро за уеб дизайн и изграждане на SEO оптимизирани сайтове. Който разбира наистина от SEO, ще знае, че структурата и on-page оптимизацията са ключов момент и без тях не може.

Освен качествен уеб дизайн и оптимизация на сайта, клиентите ще получават и ръчна регистрация във всички БГ директории и каталози. Един наистина добър старт, след който ще са добре представени в мрежата като визия и позиции в търсачките. Получават и панел, през който да си управляват съдържанието.

Оставил съм си вратичка и да приемам сериозни клиенти за SEO, с които евентуално можем да бъдем партньори. Така наречената услуга SEO Абонамент. SEO-то не е еднократен процес и ако някой клиент е доволен от сайта и постигнатото до момента, можем да продължим да работим заедно.

Сериозните клиенти ще се лепят на абонамента. За останалите - малко вероятно е сайтът им да е добре направен с добра on-page оптимизация, така че веднага се препращат към пакетите за изграждане на SEO оптимизирани сайтове. Ако искат :)