Блог на Васил Тошков

Блогът ми е добавен в dmoz.org

Днес реших да намина покрай dmoz и да поогледам какво става с българската част. Погледнах категория лични блогове и с радост разбрах, че вече и моето скромно блогче е част от голямата българска блогосфера. Бях подал заявка преди около месец, но нямаше отговор. Вчера отново подадох и изглежда са ме одобрили.

Благодарности на dzver, че ме е взел на сериозно и на екипа на dmoz, разбира се. За мен участието е важно заради trusted rank, а не толкова заради SEO, въпреки че първото е известна част от второто :) Както и да е - dmoz е може би единствената директория, която не си загуби тежестта, даже напротив.

Затова присъствието в нея е важно, да не кажа задължително. Чувам, че имало някакви проблеми с така наречените SEO блогове. Не знам точно за какво става въпрос - надявам се да не ги приемат за нещо лошо. Щели да създават нова категория специално за тях. Според мен това е безсмислено, ако се прави само за SEO тематиката.

По тази логика трябва да има категории и за фотографи, дизайнери и други подобни професии. Но не е моя работа да се меся на dmoz и да им давам съвети. Доволен съм от директорията - добавят най-важните ми сайтове, следователно успявам да покрия някакви критерии за качество.

Друго свързано с блогосферата - реших да се регистрирам в класацията на българските блогове. От скоро предлагат и бутон за сайт, който показва конкретната позиция в класацията. Малко съм назад, но въпреки всичко си сложих такъв. Трябва да натрупам technorati authority, което и идея си нямам как става.

Интересно нещо са блоговете и начинът по който набират популярност. Образуват се социални мрежи, класации, микроблогове. Изобщо услуги и инструменти за блоговете на хората, които стават все повече и повече. Интернет се променя към Web 2.0 стандарта и много сайтове които бяха известни, вече са демоде и обратното.