Блог на Васил Тошков

Автоматично обновяване и backup на WordPress

Искам да споделя с читателите си два много полезни plugin-а за WordPress. Единият обновява автоматично до последната стабилна версия на системата, а другия спомага за архивиране на базата данни на блога Ви. Този пост е добавка към публикацията Добавките за WordPress, които използвам. Ще споделям периодично полезните добавки, които откривам.

От WordPress изглежда скоро няма да се справят със "сложната" задача, да направят системата им да се ъпдейтва автоматично. За радост, хората са измислили решение и то се казва WordPress Automatic Upgrade. Когато излезе нова версия, добавката Ви предлага автоматично да извърши ъпдейта. Процедурата е няколко стъпки и не отнема повече от минута.

Втората добавка се казва WordPress Database Backup и както се разбира от името й - прави архив на базата данни. Имате три опции - да съхраните архива в папка на сървъра, да го свалите на компютъра си или да го изпратите на e-mail. Има опция за периодично архивиране на e-mail, като Вие избирате честотата и следващата дата на архивиране.