Блог на Васил Тошков

Директория за статии - новото Axeny.com

Много се чудих какво да правя със стария ми и любим домейн Axeny.com, след като от Гугъл ми затегнаха кранчето за PageRank. В същото време се чудих и какво да правя с моя вече ненужен avtorentacar блог. До сега Axeny.com го използвах само за разни експерименти на поддиректории, какъвто беше и avtorentacar.

Извънземното Axeny

В самия avtorentacar блог, след края на състезанието, започнах да публикувам всякакво уникално съдържание, което ми попадаше под една или друга форма. Започнах да си слагам връзки от публикациите към мои сайтове за услуги и всичко си вървеше добре, но тази директория в адреса ме дразнеше... до днес.

Така или иначе сайтът с времето се превърна в директория за статии, та реших поне да го преместя на главния домейн и да отворя регистрациите достъпни за всички. Нещата следват естественото си развитие и мисля, че доста добре се получи. Надявам се, че новото призвание на Axeny ще е успешно и ще се запази.

Сега, освен моите глупости, всеки SEO ще може да се регистрира и да си публикува съдържание с връзки. Разбира се, ако отговаря на строгите условия за публикуване в директорията за статии. За сега са ми проблем категориите, но с времето ще подредя нещата. Това не трябва да притеснява никого.

Надявам се, че този блог (директория за статии), ще е от полза за някого и най-вече за SEO-тата. Сайтът е адски стар (от 2000-та година) и има добър ранг (сега е 3, но има редирект от състезанието с ранг 4). Според мен рангът на Axeny ще си остане 4, колкото е бил винаги. Годинките също си тежат и Axeny дава много силни връзки.

Честно казано, освен statiite.com, не знам в България да има друга действаща директория за статии (article directory). Аз лично много уважавам такива директории като инструмент за SEO и често ги използвам. Според мен дават силни връзки, за разлика от обикновените директории, защото имат повече информация.

Лично аз залагам на чист WordPress, със стандартен дизайн и оригинална блог структура. Искам за търсачките директорията за статии да изглежда и да се държи като блог. Гледам WordPress поддържа йерархия на категориите, някой ден ще трябва да си поиграя да изградя една такава. Общо взето - всичко е един SEO експеримент :)